Smarter

Open communicatie binnen teams

 

Open communicatie is essentieel voor een goed functionerend team. Een positief werkklimaat is essentieel. De basis voor goede communicatie en een positief werkklimaat begint bij inzicht in eigen gedragingen en de eigen communicatiestijl. Waarom doe ik de zaken zoals ik ze doe? Welke manier van communiceren heeft mijn voorkeur? Hoe zou ik graag zien dat de ander met mij omgaat?

Tijdens de training Open Communicatie binnen Teams gaat het team aan de slag met de verschillende communicatie- en gedragsstijlen. Er wordt ontdekt wat ieders voorkeursstijl is aan de hand van persoonlijke gedragsanalyses, om hier vervolgens mee aan het werk te gaan. Wat houden de voorkeursstijlen in? Hoe begrijpen we elkaar beter? Aan het eind van de training heeft elk teamlid een handleiding gemaakt die met de groep wordt gedeeld, zodat men deze als naslagwerk kan gebruiken.

De training – Aan de hand van de DISCmethodiek wordt de teamsamenstelling tijdens deze training in kaart gebracht. Om vervolgens op individueel en teamniveau in te zoomen op de communicatie en samenwerking. Iedereen ontvangt tijdens deze training zijn/haar persoonlijke DISCgedragsanalyse. De tijdsinvestering voor deze training is 1 dagdeel.

Voor wie is deze training geschikt?

  • Voor teams die effectiever willen zijn en kwaliteiten van teamleden willen leren kennen en benutten
  • Voor nieuw samengestelde teams

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Communicatie- en gedragsstijilen algemeen
  • Teamsamenstelling gedrags- en communicatiestijlen
  • Inzicht in eigen communicatiestijl
  • Handleiding

Wil jij met jouw team inzicht krijgen in verschillende communicatie en gedragsstijlen, zodat je als team elkaar beter leert begrijpen? Wil je de communicatie effectiever laten verlopen binnen jouw team? Of wil je elkaar leren kennen, zodat je meteen de verdiepingsslag maakt als nieuw team? Dan is deze training geschikt! Neem contact met mij op voor meer informatie.