SmarteR ondernemen

Referenties

Wat vinden anderen van de samenwerking met Marte? Je leest het in de referenties.

Melanie Dilling

KNAP Fysiotherapie

“Marte denkt mee en geeft je echt inzichten die maken dat je buiten je eigen kaders gaat denken. Haar manier van vragen en haar directheid (ze draait er zeker niet om heen) maakt dat je nadenkt over waar je echt heen wilt en hoe je hier kan komen. Dit bracht voor mij stappen die ik anders minder snel gemaakt zou hebben. Hier ben ik Marte dan ook dankbaar voor. Ze is opbouwend en betrokken, maar toch ook streng als het nodig is.”

Martin Pottjewijd

Freelance grafisch vormgever & kleikunstenaar

“Waar zal ik beginnen? Ergens te midden van de chaos, want daar had ik hulp nodig! Door ernstige ziekte ben ik anderhalf jaar uit de running geweest en lag mijn bedrijf stil. Via mijn AOV verzekering kreeg ik een jaar lang coaching van Marte om mezelf en mijn bedrijf weer onder controle te krijgen.

De coaching bestond uit veel praten en in eerste instantie het laag hangende fruit plukken.

We begonnen te werken aan structuur en overzicht. Dit in combinatie met meer leren over wie je bent, hoe je in het leven staat, patronen, kwaliteiten en natuurlijk de valkuilen. Marte is duidelijk en streng als het moet. Sommige dingen moet je gewoon regelen, niet zeuren en doorhakken.

Marte is een fijn, inlevend, en slim mens die snel tot de kern van de zaak komt. Dan ontstaat er ruimte voor verdieping en kan er gebouwd worden.”

Milou Dubois

Projecten, advies en interim

“Marte is nuchter, praktisch en bovenal doortastend. Marte heeft mij geholpen met al mijn praktische vragen rondom het starten van een bedrijf, maar nog belangrijker: helder krijgen wat voor mijn de kaders zijn waarbinnen ik wil werken en geluk uit haal.

Nu ik wat langer aan de slag ben, is Marte voor mij heel waardevol om mee te sparren. Bij het doorhakken van knopen om die ene klus wel of niet aan te pakken, mij verder te helpen wanneer ik vastloop of tips hoe ik bepaalde situaties goed aanpak. Dit doet ze door precies de vinger op de zere plek te leggen en mij een spiegel voor te houden. Kortom, door Marte word ik als ondernemer SmarteR!“

Siegfried Jongsma

Digital hipsters

“Als ondernemer ben je toch op zoek naar een sparringspartner. Die heb ik gevonden bij Marte! Zij daagt me uit en geeft nieuwe inzichten.”

Nynke Jansen

Franchisenemer Olympia Uitzendbureau

“Ze weet goed de vraag achter de vraag te vinden. Ze laat me altijd een stap verder denken, zet me op het juiste spoor en weet overal doorheen te prikken. Zowel op het vlak van het managen van mijn medewerkers en mijn bedrijf, als ook op persoonlijk vlak. Ze heeft me enorm geholpen om te groeien (zakelijk en privé) en elke maand kijk ik weer uit naar onze sessie!”

Lienke de Jong

Dear Good Morning

“Marte is nu sinds 1,5 jaar mijn ondernemerscoach. Het is heel fijn om iemand te hebben die mij kan helpen op het gebied van ondernemen, en keuzes maken voor nu maar ook voor de toekomst. Ik vind het soms onwijs lastig om te weten hoe ik dingen aan moet pakken. Marte helpt mij om alles helder te zien maar ook niet alles in één keer te willen doen. Daarnaast hebben we naast de serieuze gesprekken ook super veel lol en kan ik mijn ei volledig kwijt. Dat vind ik het allerbelangrijkste aan een ondernemerscoach. Ik kan niet zonder Marte!”

Floris Roelfzema

SoundLink

“Door de snelle groei van mijn bedrijf, liep ik vast in mijn manier van werken. Marte heeft mij in de goeie richting gelopen door te luisteren, mee te denken en prioriteiten te stellen. Hierdoor heb ik alles weer onder controle gekregen en de snelle groei van mij bedrijf voort kunnen zetten.

Als ik met Marte gesproken heb zit ik weer vol energie en zin om te ondernemen.”

Arjan Lucius

Duurzaam leren doen & Junior Energiecoach

“Coachingsgesprekken met Marte combineren het nuttige met het aangename. Ze heeft aandacht voor mij als ondernemer én evenzo belangrijk voor mij als mens achter de ondernemer. Wanneer het nodig is prikt ze even door en neemt geen genoegen met halve of ontwijkende antwoorden.”

Renee Niessen

RCN Advies & Training

“Marte is nu ruim drie jaar mijn bedrijfscoach. In het eerste jaar zagen we elkaar regelmatig, nu alleen als ik een concrete vraag heb.

Mijn vragen gaan vooral over nieuwe productideeën en de tariefstelling en marketing daarvan. Dat is een tak van sport waar ik zelf minder ervaring mee heb. Het is erg fijn om met Marte over deze onderwerpen te sparren.

Ze heeft veel inspirerende en bruikbare ideeën die mij verder op weg helpen. Als ik haar aanpak in losse woorden zou moeten omschrijven: enthousiast, betrokken, een frisse blik, nuchter en vooral met veel humor!”