Smarter

referenties

Marte is nu ruim drie jaar mijn bedrijfscoach. In het eerste jaar zagen we elkaar regelmatig, nu alleen als ik een concrete vraag heb.

Mijn vragen gaan vooral over nieuwe productideeën en de tariefstelling en marketing daarvan. Dat is een tak van sport waar ik zelf minder ervaring mee heb. Het is erg fijn om met Marte over deze onderwerpen te sparren.

Ze heeft veel inspirerende en bruikbare ideeën die mij verder op weg helpen. Als ik haar aanpak in losse woorden zou moeten omschrijven: enthousiast, betrokken, een frisse blik, nuchter en vooral met veel humor!

Renee Niessen

RCN Advies & Training

"Ze weet goed de vraag achter de vraag te vinden. Ze laat me altijd een stap verder denken, zet me op het juiste spoor en weet overal doorheen te prikken. Zowel op het vlak van het managen van mijn medewerkers en mijn bedrijf, als ook op persoonlijk vlak. Ze heeft me enorm geholpen om te groeien (zakelijk en privé) en elke maand kijk ik weer uit naar onze sessie!"

Nynke Jansen

Franchisenemer, Olympia uitzendbureau

“Coachingsgesprekken met Marte combineren het nuttige met het aangename. Ze heeft aandacht voor mij als ondernemer én evenzo belangrijk voor mij als mens achter de ondernemer. Wanneer het nodig is prikt ze even door en neemt geen genoegen met halve of ontwijkende antwoorden.”

Arjan Lucius

Duurzaam leren doen & Junior Energie Coach

“Blijven groeien als ondernemer en in mijn functie. Daarvoor zocht ik een sparringspartner, een mentor op niveau. Die heb ik gevonden in Marte. Zij geeft nieuwe inzichten en daagt mij uit. Vol energie en ideeën kom ik uit onze afspraken.”

Pytrik de Jong

Manager Marketing en Communicatie

“Marte is enthousiast, meedenkend en doelgericht. Ze heeft ook veel ideeën en is creatief. Dat was heel fijn op momenten als ik wat vast zat in mijn denken over sommige ondernemersvragen. Marte kan me dan even heel concreet de weg wijzen. Dat heeft me zeker geholpen.”

Lucienne Scholten

L-Act

“Marte has been an invaluable asset to my company; her consulting helped make my business the success it is today. She’s determined, focused and dedicated”.

Courtney Bonneau

Courtney’s Kitchen

"Marte is nuchter, praktisch en bovenal doortastend. Marte heeft mij geholpen met al mijn praktische vragen rondom het starten van een bedrijf, maar nog belangrijker: helder krijgen wat voor mijn de kaders zijn waarbinnen ik wil werken en geluk uit haal.

Nu ik wat langer aan de slag ben, is Marte voor mij heel waardevol om mee te sparren. Bij het doorhakken van knopen om die ene klus wel of niet aan te pakken, mij verder te helpen wanneer ik vastloop of tips hoe ik bepaalde situaties goed aanpak. Dit doet ze door precies de vinger op de zere plek te leggen en mij een spiegel voor te houden. Kortom, door Marte word ik als ondernemer SmarteR!"

Milou Dubois

Milou Dubois - projecten, advies en interim

"Waar zal ik beginnen? Ergens te midden van de chaos, want daar had ik hulp nodig! Door ernstige ziekte ben ik anderhalf jaar uit de running geweest en lag mijn bedrijf stil. Via mijn AOV verzekering kreeg ik een jaar lang coaching van Marte om mezelf en mijn bedrijf weer onder controle te krijgen.

De coaching bestond uit veel praten en in eerste instantie het laag hangende fruit plukken.

We begonnen te werken aan structuur en overzicht. Dit in combinatie met meer leren over wie je bent, hoe je in het leven staat, patronen, kwaliteiten en natuurlijk de valkuilen. Marte is duidelijk en streng als het moet. Sommige dingen moet je gewoon regelen, niet zeuren en doorhakken.

Marte is een fijn, inlevend, en slim mens die snel tot de kern van de zaak komt. Dan ontstaat er ruimte voor verdieping en kan er gebouwd worden."

Martin Pottjewijd

Freelance grafisch vormgever en kleikunstenaar

"Marte is een coach, zoals een coach hoort te zijn. Ze is puur, geestig, humoristisch, een spiegel, een psycholoog en een hele fijne gesprekspartner. Niets klinkt Marte vreemd of gek in de oren, waardoor je je kwetsbaar durft op te stellen. Er zit geen laag tussen. Het concept om met elkaar in gesprek te gaan aan de keukentafel, is geweldig! Het is hierdoor laagdrempelig, waardoor je direct voelt dat je jezelf mag en kan zijn. Marte heeft mij door mijn persoonlijk proces (tussen 2 banen in) geleid. Door te luisteren, spiegelen en te reflecteren. Deze kennis en inzichten neem ik mee, in het verloop van mijn proces. Het heeft mij de ogen doen openen! Lieve Marte, bedankt voor wie je bent als persoon en voor je geweldige steun!"

Madelon Allemekinders

Officemanager

"Marte van Dijk is mijn sparringpartner voor ondernemen en helpt met ontwikkeling van nieuwe impulsen voor mijn bedrijf.
Bakken met energie krijg ik hier telkens van."

Elco van Dijk

OP3N merkburo

“Marte is nu sinds 1,5 jaar mijn ondernemerscoach. Het is heel fijn om iemand te hebben die mij kan helpen op het gebied van ondernemen, en keuzes maken voor nu maar ook voor de toekomst. Ik vind het soms onwijs lastig om te weten hoe ik dingen aan moet pakken. Marte helpt mij om alles helder te zien maar ook niet alles in één keer te willen doen. Daarnaast hebben we naast de serieuze gesprekken ook super veel lol en kan ik mijn ei volledig kwijt. Dat vind ik het allerbelangrijkste aan een ondernemerscoach. Ik kan niet zonder Marte!”

Lienke de Jong

Dear Good Morning

Door de snelle groei van mijn bedrijf, liep ik vast in mijn manier van werken. Marte heeft mij in de goeie richting gelopen door te luisteren, mee te denken en prioriteiten te stellen. Hierdoor heb ik alles weer onder controle gekregen en de snelle groei van mij bedrijf voort kunnen zetten.

Als ik met Marte gesproken heb zit ik weer vol energie en zin om te ondernemen.

Floris Roelfzema

SoundLink

“Als ondernemer ben je toch op zoek naar een sparringspartner. Die heb ik gevonden bij Marte! Zij daagt me uit en geeft nieuwe inzichten.”

Siegfried Jongsma

Digital Hipsters

“Ik wilde als hoogopgeleide een carrière switch maken. Marte dacht mee over welke baan ik wilde, hielp met mijn CV en gaf onmisbare tips voor sollicitatiegesprekken. Dankzij Marte’s enthousiaste en persoonlijke coaching heb ik nu een baan gevonden die bij me past.”

Marieke Dubbelboer

Studieadviseur, RUG Groningen

“SmarteR kwam op het juist moment op mijn pad. Nadat ik  verhuisde naar Nederland, was ik helemaal verdwaald en vroeg ik me af hoe ik als ondernemer verder zou kunnen gaan. Na het leren van de Nederlandse taal was ik op zoek naar mogelijkheden en een beetje teleurgesteld om te zien dat de sport sector hier anders dan in Brazilië werkt. Dat ik dus niet hetzelfde zou kunnen blijven doen. Marte hielp me om te zien dat dat niet perse een nadeel is, maar dat dit juist nieuwe mogelijkheden op mijn pad brengt. Omdat ik niet helemaal bekend was met het Nederlandse systeem,  begeleidt ze me in die zoektocht naar wat ik precies wil en kan doen hier als ondernemer."

Adriana Overgoor

Sport en Lifestylecoach, Adriana Overgoor

“Marte heeft er voor gezorgd dat ik een sparringpartner had, continu een helikopterview behield, mijn plan bleef volgen en deze met genoegen tot uitvoering bracht. Haar benadering is ongedwongen, relativerend en pro-actief en ik kan haar bij iedereen aanraden als coach."

Marion Albers

Franchisenemer, Olympia uitzendbureau

“Super blij met de ondernemers dienst van SmarteR. Door Marte als ondernemerscoach in te zetten heb ik de juiste knopen kunnen doorhakken, focus kunnen aanbrengen en mijn onderneming naar een ander plan kunnen trekken. Kortom ik raad elke ondernemer aan om Marte van SmarteR als ondernemerscoach in te zetten!”.

Annelies Mulder

Psychomotorische therapeut & bewegingsagoog