Smarter
Smarter-ondernemerscoaching

 Ondernemerscoaching
voor starters, groeiers
en ervaren
ondernemers

Loop je als startende ondernemer, groeiende ondernemer of ervaren ondernemer tegen vraagstukken aan?
Als ondernemerscoach begeleid ik ondernemers in alle fasen van het ondernemen.

 • Hoe start ik eigenlijk een onderneming?
 • Hoe schrijf ik een overzichtelijk marketingplan?
 • Hoe pak ik netwerken en acquisitie aan?
 • Hoe groei ik door?
 • Hoe hou ik het overzicht?
 • Hoe optimaliseer ik mijn processen?
 • Ga ik wel de goede kant op met mijn bedrijfsvoering?
 • Moet ik (meer) personeel aannemen?

Bij al deze vraagstukken kan ik je helpen.

startende ondernemer

startende ondernemer

groeiende ondernemer

Groeiende ondernemer

ervaren ondernemer

ervaren ondernemer

strategisch ondernemen

Strategisch ondernemen

startende ondernemer

Voor de één is het een enorme stap om te starten als ondernemer, voor de ander is het ontzettend logisch. In beide gevallen krijg je voor het eerst te maken met een aantal zaken waar je vooraf niet aan had gedacht.

Als ondernemerscoach kan ik je helpen in deze hectische fase. Ik begeleid je graag bij het opstellen van je ondernemersplan of je eerste stappen op gebied van acquisitie. In beide gevallen zijn het bepalen van je missie, visie en doelstelling natuurlijk essentieel. Waarom doe je eigenlijk wat je wil doen?

Uiteraard is zelfvertrouwen ook een belangrijk punt in deze fase. Zodra je met je onderneming start is het van belang om op zoek te gaan naar klanten en te werken aan je naamsbekendheid. Ik zorg er voor dat je met zelfvertrouwen aan deze klus begint. Samen zorgen we voor een goede look and feel en bespreken we welke tarieven je mag vragen voor je product of dienst. Als je sterk in jouw schoenen staat nemen je aanstaande klanten je pas écht serieus.

Waarom wil je ondernemen?

Mocht je gaan starten, dan begeleid ik je graag bij de volgende zaken:

 • Hulp bij het ondernemersplan.
 • De look en feel van je bedrijf.
 • De eerste indruk.
 • En hoe begin ik met acquireren.
 • Het aanbrengen van een goede planning en organisatie.
 • Een overzichtelijk marketingplan maken.
 • Een duidelijke structuur neerzetten.
 • Maar vooral ook het bepalen van je missie, visie en doelstelling.

Ben jij een startende ondernemer en wil je een keer van gedachten wisselen?

groeiende ondernemer

En dan staat je bedrijf en het gaat lekker, hartstikke mooi. Maar nu je het drukker krijgt wordt plannen, netwerken en organiseren steeds belangrijker. Acquisitie, boekhouding, je dienst of product verbeteren en wat gebeurt er dan? Je pakt veelal de leukste taken op en de rest laat je liggen. Hoewel het hartstikke goed gaat krijg je steeds meer last van stress of een gevoel dat je het overzicht verliest.

Tijd voor actie!

Als ondernemerscoach help ik je met het aanbrengen van overzicht, ben ik jouw sparringpartner. We kijken terug op de afgelopen jaren en vooruit om te zien of er procesoptimalisatie moet plaatsvinden. Waarom doe je de dingen op deze manier en waarom doe je ze überhaupt?

Waarom doe je
wat je doet?

Ik begeleid je graag bij de volgende vraagstukken:

 • Waarom doe ik dingen op deze manier?
 • Doe je alles wat je moet doen?
 • Doe je dat overzichtelijk?
 • Lopen alle processen lekker?
 • Moet ik mijn bedrijfsplan intussen aanpassen?
 • Is het tijd om personeel aan te nemen?

Kortom, tijd om de balans op te maken! Wil je samen met mij je onderneming eens onder de loep nemen?

ervaren ondernemer

Jouw bedrijf staat. Je bent volwassen. Alles loopt en gaat eigenlijk op de automatische piloot. Fijn, maar ook een valkuil. Om scherp te blijven zou je nu de missie, visie en doelstelling van je bedrijf weer eens onder de loep moeten nemen.

Daarnaast nemen we de bedrijfsprocessen door en kijken we of deze processen efficiënter kunnen. Misschien loop je tegen problemen met personeel aan, of wil je de omzetafhankelijkheid heroverwegen. Allemaal vraagstukken waarbij je een sparringpartner kunt gebruiken.

 

Actief werken aan strategie,
missie en visie.

Samen gaan we even een stap terug en staan we stil bij onderstaande vragen:

 • Waarom ben je ondernemer geworden?
 • Hoe loopt het met de bedrijfsvoering?
 • Lopen alle processen goed of kunnen deze efficiënter?
 • Passen de missie, visie en doelstellingen van je bedrijf nog bij jouw ideeën?

Het is tijd om weer wat focus aan te brengen en bij jezelf stil te staan. Ik help je hier graag bij.

strategisch ondernemen

Een goed fundament is essentieel voor je bedrijf en voor de bedrijfsvoering. Het is de basis waarop de strategie en bijna alle vervolgkeuzes gebaseerd zijn. De strategie leunt op de missie en visie van jouw bedrijf. Met een coachingstraject op maat kan ik je helpen om het fundament te leggen.

strategisch ondernemen 2

Strategisch fundament

In dit coachingstraject gaan we onder andere samen aan de slag met de volgende punten:

 • Wat is de missie van jouw bedrijf?
  • Waar staat jouw bedrijf voor?
  • Wat is de indentiteit van jouw bedrijf?
 • Wat is de visie van jouw bedrijf?
  • Wat wil je in de toekomst gaan bereiken
   met je bedrijf?
  • Welke kernwaarden heeft jouw bedrijf?

Wanneer het fundament goed is, kunnen we samen de kwantitatieve en kwalitatieve doelen en strategieën bepalen en omzetten in een praktisch stappenplan waarmee jij je bedrijf verder kunt laten groeien.

Neem contact met mij op om door te spreken wat een traject op maat voor jou inhoudt.

referenties

Marte is erg toegankelijk, eerlijk en recht door zee.

Ondernemerscoaching

“Ze weet goed de vraag achter de vraag te vinden. Ze laat me altijd een stap verder denken, zet me op het juiste spoor en weet overal doorheen te prikken. Zowel op het vlak van het managen van mijn medewerkers en mijn bedrijf, als ook op persoonlijk vlak. Ze heeft me enorm geholpen om te groeien (zakelijk en privé) en elke maand kijk ik weer uit naar onze sessie!”

  Nynke Jansen
 
Franchisenemer

Sparringspartner

Ondernemerscoaching:

“Als ondernemer ben je toch op zoek naar een sparringspartner. Die heb ik gevonden bij Marte! Zij daagt me uit en geeft nieuwe inzichten.”.

 

Siegfried Jongsma
Digital Hipsters

Het nuttige met het aangename

Ondernemerscoaching:

“Coachingsgesprekken met Marte combineren het nuttige met het aangename. Ze heeft aandacht voor mij als ondernemer én evenzo belangrijk voor mij als mens achter de ondernemer. Wanneer het nodig is prikt ze even door en neemt geen genoegen met halve of ontwijkende antwoorden.”

 

Bakken met energie

Ondernemerscoaching

Marte van Dijk is mijn sparringpartner voor ondernemen en helpt met ontwikkeling van nieuwe impulsen voor mijn bedrijf.
Bakken met energie krijg ik hier telkens van.

 

OP3N merkburo

 Elco van Dijk
 Op3n merkburo

Marte is zeker een “game changer” in mijn leven! ”

Ondernemerscoaching

“SmarteR kwam op het juist moment op mijn pad. Nadat ik  verhuisde naar Nederland, was ik helemaal verdwaald en vroeg ik me af hoe ik als ondernemer verder zou kunnen gaan. Na het leren van de Nederlandse taal was ik op zoek naar mogelijkheden en een beetje teleurgesteld om te zien dat de sport sector hier anders dan in Brazilië werkt. Dat ik dus niet hetzelfde zou kunnen blijven doen. Marte hielp me om te zien dat dat niet perse een nadeel is, maar dat dit juist nieuwe mogelijkheden op mijn pad brengt. Omdat ik niet helemaal bekend was met het Nederlandse systeem,  begeleidt ze me in die zoektocht naar wat ik precies wil en kan doen hier als ondernemer.”

Adriana Overgoor
Sport en Lifestylecoach

Sparringspartner, een mentor op niveau

Ondernemerscoaching:

“Blijven groeien als ondernemer en in mijn functie. Daarvoor zocht ik een sparringspartner, een mentor op niveau. Die heb ik gevonden in Marte. Zij geeft nieuwe inzichten en daagt mij uit. Vol energie en ideeën kom ik uit onze afspraken.”

 

Pytrik de Jong
Manager Marketing en Communicatie

Voor nu maar ook voor de toekomst

Ondernemerscoaching

“Marte is nu sinds 1,5 jaar mijn ondernemerscoach. Het is heel fijn om iemand te hebben die mij kan helpen op het gebied van ondernemen, en keuzes maken voor nu maar ook voor de toekomst. Ik vind het soms onwijs lastig om te weten hoe ik dingen aan moet pakken. Marte helpt mij om alles helder te zien maar ook niet alles in één keer te willen doen. Daarnaast hebben we naast de serieuze gesprekken ook super veel lol en kan ik mijn ei volledig kwijt. Dat vind ik het allerbelangrijkste aan een ondernemerscoach. Ik kan niet zonder Marte!”

Lienke de Jong
Dear Good Morning

Enthousiast, meedenkend en doelgericht

Ondernemerscoaching 

“Marte is enthousiast, meedenkend en doelgericht. Ze heeft ook veel ideeën en is creatief. Dat was heel fijn op momenten als ik wat vast zat in mijn denken over sommige ondernemersvragen. Marte kan me dan even heel concreet de weg wijzen. Dat heeft me zeker geholpen.”

 

  Lucienne Scholten
  L-Act

Helikopterview

Ondernemerscoaching:

“Marte heeft er voor gezorgd dat ik een sparringpartner had, continu een helikopterview behield, mijn plan bleef volgen en deze met genoegen tot uitvoering bracht. Haar benadering is ongedwongen, relativerend en pro-actief en ik kan haar bij iedereen aanraden als coach.”

 

 Marion Albers
 Franchisenemer Olympia

Determined, focused and dedicated

Ondernemerscoaching:

“Marte has been an invaluable asset to my company; her consulting helped make my business the success it is today. She’s determined, focused and dedicated”.

 

 Courtney Bonneau
 Eigenaar Courtney’s Kitchen

Super blij!

Ondernemerscoaching:

“Super blij met de ondernemers dienst van SmarteR. Door Marte als ondernemerscoach in te zetten heb ik de juiste knopen kunnen doorhakken, focus kunnen aanbrengen en mijn onderneming naar een ander plan kunnen trekken. Kortom ik raad elke ondernemer aan om Marte van SmarteR als ondernemerscoach in te zetten!”.

 

Annelies Mulder
Psychomotorische therapeut & bewegingsagoog

Andere opdrachtgevers