Smarter

startende ondernemer

 • Hoe start ik eigenlijk een onderneming?
 • Hoe schrijf ik een overzichtelijk marketingplan?
 • Hoe pak ik netwerken en acquisitie aan?
 • Hoe groei ik door?
 • Hoe hou ik het overzicht?
 • Hoe optimaliseer ik mijn processen?
 • Ga ik wel de goede kant op met mijn bedrijfsvoering?
 • Moet ik (meer) personeel aannemen?

Bij al deze vraagstukken kan ik je helpen.

Voor de één is het een enorme stap om te starten als ondernemer, voor de ander is het ontzettend logisch. In beide gevallen krijg je voor het eerst te maken met een aantal zaken waar je vooraf niet aan had gedacht.

Als ondernemerscoach kan ik je helpen in deze hectische fase. Ik begeleid je graag bij het opstellen van je ondernemersplan of je eerste stappen op gebied van acquisitie. In beide gevallen zijn het bepalen van je missie, visie en doelstelling natuurlijk essentieel. Waarom doe je eigenlijk wat je wil doen?

Uiteraard is zelfvertrouwen ook een belangrijk punt in deze fase. Zodra je met je onderneming start is het van belang om op zoek te gaan naar klanten en te werken aan je naamsbekendheid. Ik zorg er voor dat je met zelfvertrouwen aan deze klus begint. Samen zorgen we voor een goede look and feel en bespreken we welke tarieven je mag vragen voor je product of dienst. Als je sterk in jouw schoenen staat nemen je aanstaande klanten je pas écht serieus.

Waarom wil je ondernemen?

Mocht je gaan starten, dan begeleid ik je graag bij de volgende zaken:

 • Hulp bij het ondernemersplan.
 • De look en feel van je bedrijf.
 • De eerste indruk.
 • En hoe begin ik met acquireren.
 • Het aanbrengen van een goede planning en organisatie.
 • Een overzichtelijk marketingplan maken.
 • Een duidelijke structuur neerzetten.
 • Maar vooral ook het bepalen van je missie, visie en doelstelling.

Ben jij een startende ondernemer en wil je een keer van gedachten wisselen?

referenties

Het nuttige met het aangename

Ondernemerscoaching:

“Coachingsgesprekken met Marte combineren het nuttige met het aangename. Ze heeft aandacht voor mij als ondernemer én evenzo belangrijk voor mij als mens achter de ondernemer. Wanneer het nodig is prikt ze even door en neemt geen genoegen met halve of ontwijkende antwoorden.”

 

Sparringspartner

Ondernemerscoaching:

“Als ondernemer ben je toch op zoek naar een sparringspartner. Die heb ik gevonden bij Marte! Zij daagt me uit en geeft nieuwe inzichten.”.

 

Siegfried Jongsma
Digital Hipsters

Marte is erg toegankelijk, eerlijk en recht door zee.

Ondernemerscoaching

"Ze weet goed de vraag achter de vraag te vinden. Ze laat me altijd een stap verder denken, zet me op het juiste spoor en weet overal doorheen te prikken. Zowel op het vlak van het managen van mijn medewerkers en mijn bedrijf, als ook op persoonlijk vlak. Ze heeft me enorm geholpen om te groeien (zakelijk en privé) en elke maand kijk ik weer uit naar onze sessie!"


  Nynke Jansen
  Franchisenemer

Een spiegel

Loopbaancoaching

"Marte is een coach, zoals een coach hoort te zijn. Ze is puur, geestig, humoristisch, een spiegel, een psycholoog en een hele fijne gesprekspartner. Niets klinkt Marte vreemd of gek in de oren, waardoor je je kwetsbaar durft op te stellen. Er zit geen laag tussen. Het concept om met elkaar in gesprek te gaan aan de keukentafel, is geweldig! Het is hierdoor laagdrempelig, waardoor je direct voelt dat je jezelf mag en kan zijn. Marte heeft mij door mijn persoonlijk proces (tussen 2 banen in) geleid. Door te luisteren, spiegelen en te reflecteren. Deze kennis en inzichten neem ik mee, in het verloop van mijn proces. Het heeft mij de ogen doen openen! Lieve Marte, bedankt voor wie je bent als persoon en voor je geweldige steun!"

Madelon Allemekinders
Officemanager

Onmisbare tips voor sollicitatiegesprekken

Loopbaancoaching

“Ik wilde als hoogopgeleide een carrière switch maken. Marte dacht mee over welke baan ik wilde, hielp met mijn CV en gaf onmisbare tips voor sollicitatiegesprekken. Dankzij Marte’s enthousiaste en persoonlijke coaching heb ik nu een baan gevonden die bij me past.”

 

 Marieke Dubbelboer
 Studieadviseur RUG Groningen

Bakken met energie

Ondernemerscoaching

"Marte van Dijk is mijn sparringpartner voor ondernemen en helpt met ontwikkeling van nieuwe impulsen voor mijn bedrijf.
Bakken met energie krijg ik hier telkens van."

 

OP3N merkburo

 Elco van Dijk
 Op3n merkburo

Marte is zeker een “game changer” in mijn leven! ”

Ondernemerscoaching

“SmarteR kwam op het juist moment op mijn pad. Nadat ik  verhuisde naar Nederland, was ik helemaal verdwaald en vroeg ik me af hoe ik als ondernemer verder zou kunnen gaan. Na het leren van de Nederlandse taal was ik op zoek naar mogelijkheden en een beetje teleurgesteld om te zien dat de sport sector hier anders dan in Brazilië werkt. Dat ik dus niet hetzelfde zou kunnen blijven doen. Marte hielp me om te zien dat dat niet perse een nadeel is, maar dat dit juist nieuwe mogelijkheden op mijn pad brengt. Omdat ik niet helemaal bekend was met het Nederlandse systeem,  begeleidt ze me in die zoektocht naar wat ik precies wil en kan doen hier als ondernemer."

Adriana Overgoor
Sport en Lifestylecoach

Sparringspartner, een mentor op niveau

Ondernemerscoaching:

“Blijven groeien als ondernemer en in mijn functie. Daarvoor zocht ik een sparringspartner, een mentor op niveau. Die heb ik gevonden in Marte. Zij geeft nieuwe inzichten en daagt mij uit. Vol energie en ideeën kom ik uit onze afspraken.”

 

Pytrik de Jong
Manager Marketing en Communicatie

Voor nu maar ook voor de toekomst

Ondernemerscoaching

“Marte is nu sinds 1,5 jaar mijn ondernemerscoach. Het is heel fijn om iemand te hebben die mij kan helpen op het gebied van ondernemen, en keuzes maken voor nu maar ook voor de toekomst. Ik vind het soms onwijs lastig om te weten hoe ik dingen aan moet pakken. Marte helpt mij om alles helder te zien maar ook niet alles in één keer te willen doen. Daarnaast hebben we naast de serieuze gesprekken ook super veel lol en kan ik mijn ei volledig kwijt. Dat vind ik het allerbelangrijkste aan een ondernemerscoach. Ik kan niet zonder Marte!”

Lienke de Jong
Dear Good Morning

Enthousiast, meedenkend en doelgericht

Ondernemerscoaching 

“Marte is enthousiast, meedenkend en doelgericht. Ze heeft ook veel ideeën en is creatief. Dat was heel fijn op momenten als ik wat vast zat in mijn denken over sommige ondernemersvragen. Marte kan me dan even heel concreet de weg wijzen. Dat heeft me zeker geholpen.”

 

  Lucienne Scholten
  L-Act

Helikopterview

Ondernemerscoaching:

“Marte heeft er voor gezorgd dat ik een sparringpartner had, continu een helikopterview behield, mijn plan bleef volgen en deze met genoegen tot uitvoering bracht. Haar benadering is ongedwongen, relativerend en pro-actief en ik kan haar bij iedereen aanraden als coach."

 

 Marion Albers
 Franchisenemer Olympia

Determined, focused and dedicated

Ondernemerscoaching:

“Marte has been an invaluable asset to my company; her consulting helped make my business the success it is today. She’s determined, focused and dedicated”.

 

 Courtney Bonneau
 Eigenaar Courtney’s Kitchen

Super blij!

Ondernemerscoaching:

“Super blij met de ondernemers dienst van SmarteR. Door Marte als ondernemerscoach in te zetten heb ik de juiste knopen kunnen doorhakken, focus kunnen aanbrengen en mijn onderneming naar een ander plan kunnen trekken. Kortom ik raad elke ondernemer aan om Marte van SmarteR als ondernemerscoach in te zetten!”.

 

Annelies Mulder
Psychomotorische therapeut & bewegingsagoog