Smarter

startende ondernemer

 • Hoe start ik eigenlijk een onderneming?
 • Hoe schrijf ik een overzichtelijk marketingplan?
 • Hoe pak ik netwerken en acquisitie aan?
 • Hoe groei ik door?
 • Hoe hou ik het overzicht?
 • Hoe optimaliseer ik mijn processen?
 • Ga ik wel de goede kant op met mijn bedrijfsvoering?
 • Moet ik (meer) personeel aannemen?

Bij al deze vraagstukken kan ik je helpen.

Voor de één is het een enorme stap om te starten als ondernemer, voor de ander is het ontzettend logisch. In beide gevallen krijg je voor het eerst te maken met een aantal zaken waar je vooraf niet aan had gedacht.

Als ondernemerscoach kan ik je helpen in deze hectische fase. Ik begeleid je graag bij het opstellen van je ondernemersplan of je eerste stappen op gebied van acquisitie. In beide gevallen zijn het bepalen van je missie, visie en doelstelling natuurlijk essentieel. Waarom doe je eigenlijk wat je wil doen?

Uiteraard is zelfvertrouwen ook een belangrijk punt in deze fase. Zodra je met je onderneming start is het van belang om op zoek te gaan naar klanten en te werken aan je naamsbekendheid. Ik zorg er voor dat je met zelfvertrouwen aan deze klus begint. Samen zorgen we voor een goede look and feel en bespreken we welke tarieven je mag vragen voor je product of dienst. Als je sterk in jouw schoenen staat nemen je aanstaande klanten je pas écht serieus.

Waarom wil je ondernemen?

Mocht je gaan starten, dan begeleid ik je graag bij de volgende zaken:

 • Hulp bij het ondernemersplan.
 • De look en feel van je bedrijf.
 • De eerste indruk.
 • En hoe begin ik met acquireren.
 • Het aanbrengen van een goede planning en organisatie.
 • Een overzichtelijk marketingplan maken.
 • Een duidelijke structuur neerzetten.
 • Maar vooral ook het bepalen van je missie, visie en doelstelling.

Ben jij een startende ondernemer en wil je een keer van gedachten wisselen?

Wat klanten zeggen:

"Coachingsgesprekken met Marte combineren het nuttige met het aangename."


Arjan Lucius

Duurzaam leren doen & Junior Energiecoach
- Ondernemerscoaching-

"Marte is een coach zoals een coach hoort te zijn. Ze is puur, geestig, een spiegel, een psycholoog en een hele fijne gesprekspartner."


Madelon Allemekinders

Officemanager
-Loopbaancoaching-

"Marte heeft me enorm geholpen te groeien (zakelijk en privé). En elke maand kijk ik weer uit naar onze sessie"


Nynke Jansen

Franchisenemer, Olympia uitzendbureau
-Ondernemerscoaching-

"Marte is voor mij heel waardevol om mee te sparren. Dit doet ze door precies de vinger op de zere plek te leggen."


Milou Dubois
Milou Dubois - projecten, advies en interim
-Ondernemerscoaching-

"Marte heeft me in de goede richting geholpen door te luisteren, mee te denken en prioriteiten te stellen."


Floris Roelfzema
SoundLink
-Ondernemerscoaching-

"Dankzij Marte's enthousiaste en persoonlijke coaching heb ik een baan gevonden die bij me past"


Marieke Dubbelboer
Studieadviseur RUG Groningen
-Loopbaancoaching-

Marte werkt samen met:

Marte werkt samen met: