Smarter

Blogs

 

◊ Nieuwste Blog ◊

 

“Lijstjes”

Het nieuwe jaar staat voor de deur…en de tijd van de lijstjes is weer aangebroken. Te beginnen met muziek en de top 2000, uiteraard. Heerlijk de radio aan en genieten van alle muzieknummers met een herinnering die voorbij komen.

Als ondernemer is het ook goed om een aantal lijstjes voor jezelf te maken. Lijstjes die je verder kunnen helpen bij het ondernemen. 

Lees verder…

 

◊ Nieuwe “De 10 vragen aan…” ◊

 

 

 

 

Daan Ruiter

 

Lees verder

Pen op pennen

Boekhouden – Het “Potjesmodel”
Door middel van het “potjesmodel” heb ik altijd genoeg op de rekening staan voor de BTW afdracht, spaar ik en heb ik een buffer opgebouwd die mij rust geeft.
Het “potjesmodel” wat ik hanteer is duidelijk en overzichtelijk, waarom zou je het moeilijk maken?                                                           
Lees verder…
 

Van stuurloos naar grip!
Je hebt het gevoel dat elke stap die je vooruit zet, volgt door twee stappen achteruit. Je hebt een stuurloos gevoel. Keer op keer heb je jezelf opgepompt met nieuwe ideeën, maar telkens weer kom je op dit punt uit. Je staat op het punt de handdoek in de ring te gooien.
Is dit vreemd? Nee, helemaal niet! 
Lees verder…
 
“Stoppen met werken, beginnen met ondernemen”
 “Zoals jij al zei: Ik moet gaan stoppen met werken en beginnen met ondernemen!” Een van de ondernemers die ik begeleid riep dit afgelopen week tegen mij. Blijkbaar had ik dit in een van onze eerdere sessies genoemd en dit is hem bijgebleven.
Wat bedoelde ik hier eigenlijk mee? 
 
Lees verder…
Je wordt ondernemer…of niet…of wel…????
Is het ondernemerschap dan zo spannend? Dit hangt af van veel verschillende factoren. Maar wat het belangrijkste is, of je nou wel of niet gaat starten, maak een duidelijk overzicht van die factoren.
 Lees verder…

Hoe vol is jouw batterij na de vakantie?
Waarschijnlijk heb je de afgelopen periode een of meer weken vakantie gehad. Je bent bijgekomen! Vol goede moed en opgeladen batterij aan de slag! Of niet…?
Lees verder…
Kwartaal 4 – Terugblikken & plannen maken OF Make it or Break it
Was jij succesvol dit jaar?  Heb je geleerd wat je wilde leren? Als je jouw plannen erbij pakt en de realisatie ernaast legt, hoe gaat het dan met de onderneming? Wat vind je van het ondernemerschap?
 
Lees verder…

Pas op!! Valkuilen…

 

Elke ondernemer is anders. Elke ondernemer heeft een andere samenstelling van krachten en valkuilen. Je krachten kennen en hier de focus op leggen is heel goed, maar het is ook goed om je te realiseren wat je valkuilen zijn.

 

Lees verder…

Jouw kernwaarden als ondernemer
 

Heb je als ondernemer wel eens nagedacht over jouw eigen missie? Jouw missie als ondernemer? Jouw kernwaarden? Voor je bedrijf heb je duidelijk beschreven wat verwachtingen zijn, waar je bedrijf voor staat, wat de plannen zijn, welke strategie te volgen. Maar jouw visie? Jouw strategie? Jouw kaders?

Mindmappen
 

Goede ideeën, slechte ideeën, strategieën, oplossingen, kortom hersenspinsels. We hebben ze allemaal. Als ondernemer merk ik dat ik de hele dag door impulsen krijg waar ik wat mee kan of zou moeten. Tja, wat doe je met de hersenspinsels die wellicht interessant kunnen zijn. Een aantal zijn actiepunten en kun je gewoon uitvoeren, maar er zijn ook een aantal ideeën die verder uitgewerkt moeten worden. 

Plannen, committeren en reflecteren
Herken je dat? Je hebt je weer laten leiden door de waan van de dag. Je hebt even aan de handrem getrokken, de proactieve modus aangestipt, plannen gemaakt, doelstellingen bepaald en bent vervolgens gewoon verder gegaan waar je vorig jaar bent geëindigd.
Lees verder…

Ondernemen met de benen op tafel
Wanneer essentiële randzaken jouw corebusiness overschaduwen ligt uitstel gedrag op de loer. Je kiest de leuke processen en gaat hiermee aan de slag en schuift de minder leuke processen voor je uit.

Lees verder…

De Zomer
De zomer is begonnen. Heerlijk weer, vrolijke mensen, je hebt enorm veel energie! En toch is de zomer een lastige periode voor veel ondernemers! Zo’n mooie periode, maar hier toch niet optimaal van kunnen genieten. 
Lees verder…
AVG voor de ZZP’er
De AVG, een enorm heet hangijzer op dit moment. Gaan we er wat over zeggen of laten we voor wat het is? Eigenlijk kunnen we er niet om heen om er iets over te zeggen…Maar wat?
Dat het een lastige materie is om zelf allemaal uit te vinden? ?
Wij merken dat we het uitzoeken, en dus het AVGproof zijn, voor ons uitschuiven. 
Lees verder…
Realistische verwachtingen
(van jezelf en jouw onderneming)! 
Je kunt een begroting maken en deze zo realistisch mogelijk plannen, echter aan een realistische begroting hangt ook een realistisch tijdspad! Je kunt niet van jezelf verwachten dat je in januari de begroting die je hebt opgesteld al behaald hebt, helaas.
 
Lees verder

Ondernemen en ziek worden
 Afgelopen jaar was de zorg de ZZPer die onverzekerd is tegen arbeidsongeschiktheid opnieuw in het nieuws. Ik las dat minder dan 20% van de ondernemers zich hebben verzekerd van inkomen op het moment dat ze ziek worden. Ik schrik daar van.
Lees verder…

Ondernemer - smal

De 10 vragen aan…
 
 
Jip de Beer van
Jip de Beer IT
 
De 10 vragen aan…

 

 

 

Adriana Overgoor

Sport en Lifestylecoach

De 10 vragen aan… 
 
Lienke de Jong van
DearGoodMorning

De 10 vragen aan…

 
Magriet van der Werff
Coach Persoonlijk Leiderschap
De 10 vragen aan…

Elco van Dijk
OP3N
 

De 10 vragen aan…
 
 
Marcel Wallage van
PensioenVizier
De 10 vragen aan…

Lucienne Scholten

L-Act

De 10 vragen aan…

 

Anna Buchele van
RAWFotografie