Smarter

Als ondernemerscoach kom ik veel verschillende ondernemers tegen. Allemaal ondernemers met verschillende achtergronden, verschillende visies en ideeën, kortom allemaal interessant! Door middel van “De 10 vragen aan…” wil ik je kennis laten maken met deze ondernemers, de bedrijven van deze ondernemers en de zaken die deze ondernemers door middel van de “10 vragen aan…” met je willen delen.

Dit keer de 10 vragen aan… Daan Ruiter van Kantoor Groningen.

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Daan Ruiter 35 jaar, man van een fantastische vrouw en vader van 3 geweldige kinderen en sinds een kleine 4 jaar ondernemer.

 

Middels Kantoor-Groningen ontzorgen we eigenaren van kantoor- en/of bedrijfsruimtes van A tot Z of beter gezegd van leegstand naar huur. We zijn betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe verhuurconcepten, we zijn specialist in het verhuren van kantoorruimtes en treden tevens op als beheerder van deze panden.

 

Wij zijn het liefst betrokken vanaf de start van een nieuw project, dat wil zeggen dat we vanaf de start meedenken over een nieuwe locatie; waar liggen kansen in de markt, welk concept past hier, welke doelgroep kunnen we bedienen, welke branding past bij dit pand, hoe is de ideale indeling, welke huurprijs kunnen we realiseren? Dit zijn zomaar een aantal vragen die dan aan bod komen.

 

De verhuur doen we op “jonge en vernieuwende manier”. Dat wil o.a. zeggen dat we verhuren middels ons eigen concept; verhuur per unit, flexibele contracten en een all-in huurprijs. Maar ook dat we alleen werken met onze eigen website en social media kanalen waar we veel gebruik maken van video. Door het gebruik van social media kunnen we altijd snel en pakkend de juiste doelgroep te bereiken.

Aansluitend kunnen we indien gewenst het beheer van de locatie op ons nemen. Hier ligt onze focus om middels goede communicatie en prettige schakel tussen huurder en verhuurder te zijn.

 

Sinds kort zijn we gestart met Kantoor-Friesland en Kantoor-Drenthe om op die manier in de toekomst het gehele noorden van Nederland te bedienen. Verder ben ik altijd enthousiast op zoek naar nieuwe projecten en uitdagingen.

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik merkte dat ik in het werknemerschap mijn motivatieplafond had bereikt. Ik was ambitieus, zag kansen en wilde meer doen en bereiken. Dan moet je op een gegevens moment de stoute schoenen aantrekken en het gaan proberen. Die kans heb ik gekregen en gegrepen.

 

Waar krijg je als ondernemer het meeste energie van?

Ik krijg er energie van als “alles loopt” zoals je wilt. Daarmee bedoel ik dat een project uitpakt zoals je het bedacht en gepland hebt, dat op kantoor het team gedreven aan het werk is, dat alle radertjes draaien en dat alles op z’n plek valt.

“I love it when a plan comes together”

 

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Ik ben het meest trots dat ik het zelf heb gedaan, ik ben met niks begonnen en heb het van niemand cadeau gekregen.

 

Waar heb je het meest van geleerd als ondernemer?

Ik probeer te leren van de mensen die je ontmoet en of met wie je werkt; vaak andere ondernemers. Ik denk dat het de truc is om sterke kwaliteiten of mooie eigenschappen van een ander niet proberen te kopiëren maar te kijken hoe je deze kan vertalen en integreren binnen je eigen kwaliteiten en eigenschappen, en op die manier dus te leren.

 

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit? En hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Sinds kort sport ik op maandag ochtend voordat de werkdag begint, dat is echt heerlijk. De gemiddelde werkdag is verder een vrij standaard werkdag.

Wat zijn belangrijke eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken?

Ik zie en werk natuurlijk dagelijks met ondernemers. Ik denk dat ambitieus, doorzettingsvermogen en lef wel heel belangrijke kwaliteiten zijn. Ik houd enorm van bijzondere mensen en merk dat ondernemers vaak net iets anders of opmerkelijker zijn dan gemiddeld, dat draagt dus misschien ook wel bij en maakt mijn werk bovendien super interessant.

 

Hoe meet je jouw prestaties?

Vooral niet te vaak of veel. Uiteraard kijk ik wel naar omzet, groei, tevreden klanten en dat soort zaken, maar zeker niet dagelijks.

 

Wat zijn jouw toekomstplannen als ondernemer?

Zoals eerder genoemd is de eerste ambitie om hetgeen we in Groningen hebben bereikt ook in Drenthe en/of Friesland te bereiken.

Welke raad zou je willen meegeven aan toekomstige ondernemers?

Gewoon doen! Het ergste dat je kan gebeuren is dat het niet lukt!

 

Bonusvraag: Welke “theme-song” past het beste bij jou als ondernemer?

“I want it all” van Queen   😉