Smarter

Als ondernemerscoach kom ik veel verschillende ondernemers tegen. Allemaal ondernemers met verschillende achtergronden, verschillende visies en ideeën, kortom allemaal interessant! Door middel van “De 10 vragen aan…” wil ik je kennis laten maken met deze ondernemers, de bedrijven van deze ondernemers en de zaken die deze ondernemers door middel van de “10 vragen aan…” met je willen delen.

Dit keer de 10 vragen aan… Magriet van der Werff.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Magriet van der Werff en ik werk onder mijn eigen naam
magrietvanderwerff.nl als Coach Persoonlijk Leiderschap. Ik help een ieder die ‘vast’ zit, het anders wil of even niet weet hoe verder te komen. Ik faciliteer het proces waarin je zelf zicht krijgt op de situatie waarin je verkeert en helder wordt waar het in essentie over gaat. Dit doe ik door te luisteren en vragen te stellen. Zo help ik je om je eigen wijsheid te ‘herinneren’. Het is namelijk mijn overtuiging en ervaring dat de oplossing voor dat waar je mee worstelt in jezelf zit.

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Om op mijn eigen manier een zinvolle bijdrage te kunnen leveren.

 

Waar krijg je als ondernemer het meeste energie van?

Ik krijg energie als degene waar ik mee in gesprek ben helder zicht krijgt op de situatie en zelf oplossingsmogelijkheden formuleert.

 

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Dat het me door de jaren heen steeds beter lukt om het daadwerkelijk op mijn eigen manier te doen.

 

Waar heb je het meest van geleerd als ondernemer?

Van de diverse ontwikkeltrajecten om te komen tot een vorm van samenwerking met een andere zelfstandige.

 

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit? En hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Mijn werkdag begint met yoga en meditatie. Daarna ontbijt en tijdens de koffie ga ik schrijven. In de ideale situatie heb ik ’s morgens een netwerkgesprek en ga ik ’s middags lekker naar buiten voor een coachwandeling.

Wat zijn belangrijke eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken?

Zelfinzicht, zelfvertrouwen, uithoudingsvermogen, discipline en leiderschap.

 

Hoe meet je jouw prestaties?

Feedback van mijn klanten is belangrijkste graadmeter.

 

Wat zijn jouw toekomstplannen als ondernemer?

Nog meer vrouwen en mannen steunen bij het ontdekken van hun eigen wijsheid.
Op deze manier uiteindelijk meer holistische oplossingen voor diverse zaken die nu in het maatschappelijk leven spelen.

 

Welke raad zou jij willen meegeven aan toekomstige ondernemers?

Neem regelmatig tijd om te reflecteren en bouw rustmomenten in.

 

Bonusvraag: Welke “theme-song” past het beste bij jou als ondernemer?

Raif van Marlene Bakker.