Smarter

Als ondernemerscoach kom ik veel verschillende ondernemers tegen. Allemaal ondernemers met verschillende achtergronden, verschillende visies en ideeën, kortom allemaal interessant! Door middel van “De 10 vragen aan…” wil ik je kennis laten maken met deze ondernemers, de bedrijven van deze ondernemers en de zaken die deze ondernemers door middel van de “10 vragen aan…” met je willen delen. Dit keer de 10 vragen aan… Elco van Dijk van OP3N

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Elco van Dijk. Met OP3N ontwerp ik de uitstraling van bedrijven van logo tot volledige merk experience. Ook ondersteun ik ondernemers met WordPress en SEO, doormiddel van personal trainingen. Verder ben ik vader en sportfanaat.

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Als ontwerper geniet je van je vrijheid om te kunnen maken wat goed voelt. Dat gaat het beste wanneer je zelf onderneemt in plaats van dat je dat binnen een bedrijf doet (plus je ontvangt er meer de waardering voor). Daarnaast geniet ik van de spanning van het hebben van een volle agenda, adhoc hier en daar nog wat extra bijverdienen en vooral de vrijheid die je hebt.

 

Waar krijg je als ondernemer het meeste energie van?

Het tonen van het ontwerp proces tijdens een presentatie. Een klant heeft vaak vooraf een beeld voor ogen maar het laten zien dat het anders kan en dan ook nog beter past, is geweldig. Als een klant dan ook overtuigd is, geeft dat zo’n enorme kick.

 

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Op de energie en het zelfvertrouwen dat een bedrijf krijgt door mijn werk.

 

Waar heb je het meest van geleerd als ondernemer?

Je werk wordt meer gewaardeerd wanneer je er een prijskaartje aan hangt.

 

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit? En hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Mijn ideale werkdag begint nadat ik dikke knuffels van m’n dochters heb gekregen en ze op school zijn gebracht.

Thuisgekomen pak ik een koffietje om 10 minuten m’n pinterest feed te bekijken of een bladzijde van één van mijn vele illustratie boeken te bestuderen. Daarna start ik met het schetsen van een nieuw ontwerp voor een leuke klant. Zodra ik de schets digitaal heb uitgewerkt, bel ik even over de content die ik nodig heb voor de brochure van een andere klant. Ik kan dat nog net uitwerken en terugsturen voordat ik in de auto spring om naar mijn presentatie te rijden. Ik heb een nieuw webdesign gemaakt voor een sport event en ik heb als verrassing ook nog een poster ontwerp in mijn tas zitten. Ik ben heel benieuwd hoe ze daarop zullen reageren. Aan het einde van de werkdag rijdt ik naar de crossfit box om even de spanning er uit te sporten om daarna gezellig aan te schuiven aan tafel en te horen wat de kinderen en m’n vriendin hebben meegemaakt.

 

Wat zijn belangrijke eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken?

Flexibiliteit en Focus. Aanvoelen wat prioriteit heeft en ondertussen spelen met kansen.

 

Hoe meet je jouw prestaties?

Hahaha, aan mijn bankrekening natuurlijk. Daarnaast is het vooral het succes van mijn klanten.

 

Wat zijn jouw toekomstplannen als ondernemer?

Ik heb een aantal projecten die ik uit wil werken. Dit is onder andere een toegepaste illustratie lijn (kleding, posters en postkaarten). Daarnaast haal ik veel plezier uit ondersteuning geven aan bedrijven in de vorm van kennis delen over WordPress, Social Media en marketing. Op alledrie deze pijlers zit er iets aan te komen.

 

Welke raad zou jij willen meegeven aan toekomstige ondernemers?

Zaai vandaag als je morgen wilt oogsten.

Of zoals mijn bedrijfsmotto: kansen pak je niet, kansen creëer je.

 

Bonusvraag: Welke “theme-song” past het beste bij jou als ondernemer?

Work B**ch – Britney Spears.