Smarter

Als ondernemerscoach kom ik veel verschillende ondernemers tegen. Allemaal ondernemers met verschillende achtergronden, verschillende visies en ideeën, kortom allemaal interessant! Door middel van “De 10 vragen aan…” wil ik je kennis laten maken met deze ondernemers, de bedrijven van deze ondernemers en de zaken die deze ondernemers door middel van de “10 vragen aan…” met je willen delen.

Dit keer de 10 vragen aan… Adriana Overgoor

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Adriana Overgoor. Ik ben Sport en Lifestylecoach. Mijn leven bestaat al sinds mijn vroege jeugd voor een groot deel uit sport. Dit is mijn passie en zorgt dat ik met enthousiasme en positiviteit door het leven ga.

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Ik ben als ondernemer begonnen toen ik nog in Brazilië woonde. Daar was een voltijd baan (in de sport sector) niet genoeg om goed te kunnen leven en moest ik dus een oplossing zoeken om mijn inkomst te verhogen. In het begin werkte ik 7 dagen per week, maar uiteindelijk kon ik van mijn passie gaan leven en de andere baan opzeggen. Het grootste voordel is dat ik met passie kan werken en de vrijheid heb om creatief te blijven.

 

 

Waar krijg je als ondernemer het meeste energie van?

Van de glimlach van tevreden en succesvolle klanten.

 

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Van het succes van mijn klanten. Geld is noodzakelijk om te leven, maar de glimlach van een tevreden klant maakt me veel trotser dan de cijfers op mijn rekening.

 

Waar heb je het meest van geleerd als ondernemer?

Om met verschillende mensen om te gaan, ook met negatieve mensen. Al doe je je uiterste best voor je klant, dit positieve gevoel krijg je niet altijd terug. Dat moet je gewoon accepteren en leren om mee te gaan.

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit? En hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Mijn ideale werkdag is dynamisch: ik hou van les en training geven, maar ik hou ook van de voorbereiding, analyse fase van een training, waar ik alleen voor mijn computer zit om te plannen en tabellen te maken of te bekijken.

Mijn gemiddelde werkdag lijkt nu heel erg op mijn ideale werkdag. Maar af en toe ben ik nog bezig met dingen die ik niet zo leuk vind, boekhouding, bijvoorbeeld.

 

Wat zijn belangrijke eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken?

Als ondernemer moet je vooral flexibel, creatief en georganiseerd zijn.

 

Hoe meet je jouw prestaties?

Eerlijk gezegd gaat het voor mij vooral om hoe mijn klanten zich voelen. Het gaat dus vooral om de feedback die ik van mijn klanten krijg.

 

Wat zijn jouw toekomstplannen als ondernemer?

Ik wil meer voor de maatschappij doen. Ik wil meer mensen kunnen bereiken en iedereen van een gezonde lifestyle laten genieten.

Daarvoor ga ik dit jaar een master opleiding in Healthy Aging volgen. Ik hoop binnenkort samen met bedrijven en overheid samen te kunnen werken aan de gezondheid in onze maatschappij.

 

Welke raad zou jij willen meegeven aan toekomstige ondernemers?

DOEN!

Ondernemer zijn betekent durven en doen, dus mijn grootste advies is “gewoon gaan”. Als je jouw droom (echt) wil leven en het serieus genoeg neemt, komt het goed.

 

Bonusvraag: Welke “theme-song” past het beste bij jou als ondernemer?

Wildflowers, Tom Petty.