Smarter

Als ondernemerscoach kom ik veel verschillende ondernemers tegen. Allemaal ondernemers met verschillende achtergronden, verschillende visies en ideeën, kortom allemaal interessant! Door middel van “De 10 vragen aan…” wil ik je kennis laten maken met deze ondernemers, de bedrijven van deze ondernemers en de zaken die deze ondernemers door middel van de “10 vragen aan…” met je willen delen.

Dit keer de 10 vragen aan…Marcel Wallage van Pensioenvizier.

 

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Marcel Wallage en mijn bedrijf heet PensioenVizier. Wij verzorgen pensioenen voor ondernemers en ondernemingen. Door de smalle focus proberen we zo goed mogelijk te zijn in ons vakgebied. Dat betekent dat we iedere dag weer “rete” ons best doen om 0,5% te verbeteren. Op een jaar is dat toch weer 100% (als je de werkdagen neemt). We zijn dus ambitieus voor onszelf maar juist voor onze relaties.

Wij hebben overigens geen klanten. Alleen relaties, relaties zijn leuker, we maken meer plezier en vaak duren deze relaties lang omdat pensioen ook lang duurt. We zijn coach en gesprekspartner voor de toekomst.

 

Waarom ben je gaan ondernemen?

Het is leuk en spannend iedere dag weer. Wat kom je tegen en hoe los je het op..? Het voordeel is veel vrijheid en meer verantwoordelijkheid. Er is natuurlijk meer druk om te presteren dan wanneer je in loondienst bent.

 

Waar krijg je als ondernemer het meeste energie van?

Humor en relativeringsvermogen staan voorop. Dat maakt de dag mooi. Met plezier in je auto stappen om naar een relatie te gaan. De spanning vooraf en het goede gevoel achteraf maken het werk fan-tas-ties. 

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

We bestaan 15 jaar, we hebben zowel zakelijk als privé wat stormen doorstaan. Zakelijk hebben we de kredietcrisis, woekerpolis en de wetgeving (AFM) doorstaan. Op prive gebied is mijn vrouw en maatje in november 2013 overleden…

 

Waar heb je het meest van geleerd als ondernemer?

Ik heb geluk gehad dat ik altijd goede leraren en collega’s om me heen heb gehad! Mijn motto is: “iedereen is mijn leraar behalve ikzelf”.

 

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit? En hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Mijn ideale werkdag is vrijdag in de zomer. Dan vaar ik met relaties. Ik werk minder dan 40 uur in de week. Een 8-urige werkdag is zwaar overrated.

 

Wat zijn belangrijke eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken?

Humor, relativeringsvermogen en de kunst om jezelf aan te sturen. Altijd wat slimmer en sneller proberen te zijn.

 

Hoe meet je jouw prestaties?

Omzet, winst en aantal relaties

 

Wat zijn jouw toekomstplannen als ondernemer?

Lekker doorgroeien 20% per jaar

 

Welke raad zou jij willen meegeven aan toekomstige ondernemers?

Geef nooit op!

 

Bonusvraag: Welke “theme-song” past het beste bij jou als ondernemer?

The eye of the tiger