Smarter

Breng mensen in beweging met jouw communicatiestijl!

Als leidinggevende wordt er van je verwacht dat je mensen in beweging krijgt. Een goed functionerend team zorgt voor het behalen van de doelstellingen die je met elkaar hebt afgesproken op een prettige manier. Een van de key-onderdelen om een team goed te laten lopen is communiceren. Misverstanden en ruis liggen op de loer en kunnen de verwachtingen die je van elkaar hebt vertroebelen. Dit kan een team snel gedemotiveerd doen raken.

Tijdens de training Effectieve Communicatie voor Leidinggevenden krijg je inzicht in zowel jouw communicatiestijl, als in de communicatiestijlen die anderen kunnen laten zien. Je krijgt inzicht in jouw coachingsaanpak en profiel. Je leert schakelen tussen stijlen en leert situationeel gericht coachen, zodat je elke medewerker op een persoonlijke manier kunt begeleiden. Aan het eind van de training ga je naar huis met een helder coachingsplan van aanpak per medewerker.

De training  –  Aan de hand van een uitgebreide DISC analyse, waarvan je de uitkomst in een persoonlijk profiel ontvangt, gaan we in 4 sessies van 2 uur aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen. (Wanneer je de eerste training Effectieve Communicatie – Basis hebt gevolgd, vervalt dagdeel 1.) 

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Persoonlijke communicatiestijl en die van anderen
 • Weerstand
 • Persoonlijke coachprofiel
 • Succesvol veranderen
 • Kennisoverdracht

 • Coachstijl per medewerker
 • Valkuilen per coachstijl
 • Bekwaam- en bereidheid medewerker
 • Persoonlijke coachSWOT
 • Johari Model
 • Roos van Leary
 • Constructieve feedback

Voor wie is deze training geschikt?

Voor iedereen die te maken heeft met kennisoverdracht of het aansturen van mensen.

 • Managers
 • Leidinggevenden
 • Senioren
 • Coaches

Mocht jij als kennisdeler jouw communicatiestijl onder de loep willen nemen en effectiever willen maken, neem dan contact met mij op!